Being more in touch with nature.
What will housing and living look like when people, animals and plants have a home together?
eeva wawoe
Ik doe mee aan THINK NOW omdat ik een grote verantwoordelijkheid voel voor het milieu. Nu ik zie hoe de zorg voor Moeder Aarde afneemt, wil ik een actieve rol spelen in het creëren van positieve verandering. THINK NOW biedt een uniek platform om een verschil te maken, en deel uitmaken van een gemeenschap die deze visie deelt is iets waar ik oprecht dankbaar voor ben.
Persoonlijke ontwikkeling heeft me altijd gefascineerd en ik geloof dat het essentieel is om onze stem te vinden en die te gebruiken voor zinvolle doelen. Ik ben vooral geïnspireerd door het idee om jonge mensen in staat te stellen om bij te dragen aan een duurzaam milieu, door ze de middelen te geven en ze aan te moedigen om actie te ondernemen. Werken aan persoonlijke groei is niet alleen boeiend, maar voelt ook bijzonder relevant in deze fase van mijn leven.
Het deelgebied persoonlijke ontwikkeling is vooral betekenisvol voor mij, omdat ik in een fase zit waarin het opbouwen van karakter en zelfbewustzijn prioriteiten zijn. Ik waardeer de mensen om me heen die mijn groei ondersteunen enorm en ik hoop dat mijn eigen reis anderen kan inspireren, al is het maar een klein duwtje in de goede richting. Op dit moment richt ik me vooral op het begrijpen en omarmen van wie ik ben, om zo een sterke basis te leggen voor de toekomst.
prjoject description.
Dit project wil mensen inspireren om in meer harmonie met de natuur en met elkaar te leven en benadrukt het belang van het bouwen van gemeenschappen die prioriteit geven aan duurzame leefomgevingen. Het project belicht lopende inspanningen waarbij mensen al samenkomen om betere, met de natuur verbonden ruimtes te creëren. Door middel van interviews met goed geïnformeerde personen probeert het project inzichten en oplossingen voor een harmonieuzer leven te delen. Het uiteindelijke doel is om ruimtes te creëren waar mensen, planten en dieren naast elkaar kunnen leven, waarbij problemen zoals de woningnood in Nederland worden aangepakt door bouw te stimuleren die is afgestemd op natuurlijke ecosystemen.
Het project verkent thema's als gemeenschapsvorming, inheemse kennis, architectuur en biomimicry. Het benadrukt het belang van het creëren van organische, kleurrijke structuren die duurzaam leven ondersteunen, zoals het gebruik van oude windvangtechnieken om huizen te verwarmen zonder elektriciteit. De bredere missie is het bevorderen van een diepere verbinding tussen de mens en de natuurlijke wereld, waarbij wederzijdse relaties worden aangemoedigd die beide ten goede komen.
Research question
In een reeks interviews en activiteiten van februari tot maart 2024 lag de focus op het begrijpen hoe de moderne samenleving zich opnieuw kan verbinden met het gemeenschapsleven, de natuur en duurzaamheid. De geïnterviewden, variërend van sociale architecten tot filmmakers en architecten, deelden inzichten over het creëren van harmonieuze leefruimtes die energiezuinig zijn en ontworpen in balans met de natuur. Belangrijke thema's waren onder andere multigenerationeel wonen, duurzame materialen, energieneutrale woningen en de behoefte aan een sterkere sociale cohesie in democratieën.
Een belangrijk terugkerend thema was het belang om inheemse kennis terug te brengen en te koppelen aan moderne milieu-uitdagingen. Geïnterviewden benadrukten het potentieel van biomimicry en op de natuur geïnspireerde ontwerpen als manieren om duurzamere leefoplossingen te creëren. Daarnaast werd het belang onderstreept om rekening te houden met toekomstige generaties en de milieueffecten van moderne huisvesting en stedelijke ontwikkeling, met name bij het aanpakken van de woningnood in Nederland.
Door de activiteiten heen werd het belang benadrukt van verbonden blijven met de natuur, leren van vorige generaties en het bouwen van huizen die samenwerking en duurzaamheid bevorderen. Elk interview bood waardevolle lessen over het creëren van gemeenschapsgerichte, milieubewuste leefruimtes, die een evenwichtigere relatie tussen mensen, dieren en de planeet bevorderen.
conclusion
Mijn ervaringen hebben laten zien dat, hoewel er nog veel te leren valt, de mensheid op de goede weg is naar een harmonieuzere en duurzamere toekomst. Met de steun van gepassioneerde individuen en jongere generaties maken we vooruitgang in het opnieuw verbinden met de natuur en het opnieuw vormgeven van onze omgeving om meer in balans te zijn. Hoewel er uitdagingen in het verschiet liggen, kunnen we met wederzijds vertrouwen, samenwerking en voortdurende inspiratie obstakels overwinnen en een wereld creëren waarin mensen, dieren en de natuur samen gedijen.